top of page

Eläimen käyttäytymishaasteet vaikuttavat kaikkiin

Viime syksynä availin 4 stressiherkän yksilön vyyhteä, jossa osapuolina olivat rescue-koiranpentu, kaksi rescue-kissaa ja omistaja. Tapaamiset olivat ensin etänä ja sitten paikan päällä.


Tällaisissa tilanteissa vie usein hieman aikaa hahmottaa tilanne kaikkien osallisten kannalta ja löytää sekä yksilöitä, että yhteisöä palvelevia mahdollisuuksia.


Kotikäynnillä teimmekin koiran kanssa ulkoilun, kotona pohdiskelun ja koiran treat and retreat-harjoituksen jälkeen omistajan kanssa vagushermoharjoitteita (esim. Sookie Baxter Youtubessa.


Samalla minuutilla, kun aloitimme omistajan oman vagushermon laukaisemisen, todella nopealiikkeinen ja ahdistumaan taipuvainen pentu meni sohvalle ja vajosi syvään uneen.


Haastavat tilanteet jättävät jälkensä tiiviisti elävän yhteisön kaikkiin jäseniin. Yhteisön ilmapiirin tasapainottuminen vaatii kaikkien yksilöiden olon helpottamista samaan tahtiin.


Muutoin yksilöt voivat ruokkia haasteita toisissaan, eikä tilanne pääse raukeamaan.


Tärkeää on hahmottaa myös ihmiseläinten tunnetilat ja kokemukset ja auttaa myös näitä tasapainoon, jos itsellä ammattitaitoa on. Ammattilaisena minä voin ottaa tilannetta kantaakseni, jotta sinä voit hyvillä mielin ottaa etäisyyttä tilanteeseen ja huolehtia myös itsestäsi. Kaikkea ei tarvitse miettiä yksin.


Asiakkaan kuormituksen ja palautumisen kartoittaminen ja seuraaminen auttaa merkittävästi eläim(i)en hoitosuunnitelman laatimisessa ja toteutumisessa.

15 katselukertaa0 kommenttia

Comments


Logo
bottom of page