Verna Vilppula
 • Soveltavan etologian maisteriopiskelija
  MSc in Animal Sciences (Ethology) valmis 2022
  Tukholman yliopisto ja Ruotsin Maatalousyliopisto SLU

   
 • Soveltavan etologian kandidaatti
  BSc (Hons) Applied Animal Behavioural Science and Welfare
  Greenwichin yliopisto, Iso-Britannia, 2020

   
 • Hevostenhoitajan ammattitutkinto
  Ypäjän Hevosopisto, 2010

   
 • Tutkijana Hevosten interaktio-tutkimuksessa
  Dosentti Sonja Koski (Helsingin yliopisto/Koneen Säätiö)
  Vuodesta 2019

   
 • Suomen Eläintenkouluttajat ry:n hallituksen jäsen
  Vuodesta 2021

   
 • Luennoinut muun muassa
  Ylä-Savon Ammattiopiston YSAO eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon opiskelijoille (2022), Hämeen Ammattikorkeakoulun HAMK hevosagrologi-opiskelijoille (2021), Suomen Eläinsuojeluyhdistykselle SEY (2021), Maatila2030 EU-hankkeelle (2021), sekä
  Suomen Ratsastajainliiton SRL henkilöstölle (2020)
J&V JPG.JPG

Arvot toimintani keskiössä ovat eläimen etu
tutkittu tieto sekä korkealaatuinen asiakaspalvelu.


Yliopistotaustani yhdistyy vuosien käytännön kokemukseen
erityisesti hevosten, kissojen ja koirien parista.

Vuonna 2016 aloitin eläinten kouluttamisen ja kognition opinnot Coventryn yliopistossa. Kahden vuoden jälkeen vaihdoin eläinten hyvinvointi-opintoihin Greenwichin yliopistoon. 

Valmistuin kesällä 2020 eläinten käyttäytymiseen ja hyvinvointiin erikoistuneeksi soveltavaksi etologiksi eli eläinkäyttäytymistieteilijäksi.

Soveltavassa etologiassa tutkitaan ihmisen olosuhteissa eläviä eläimiä. Niiden tulkintaan, pitoon ja käsittelyyn sovelletaan tietoa näiden eläinlajien luonnonmukaisesta käyttäytymisestä ja olosuhteista.

Englannin opinnoissani keskityin hevosiin, kissoihin ja koiriin. Tietoa ja kokemusta kertyi kuitenkin kymmenistä eläinlajeista: lemmikeistä aina tuotanto- ja eläintarhaeläimiin.

Tällä hetkellä opiskelen soveltavan etologian maisteriksi Ruotsissa. Aihealueina ovat mm. eläinten pito-olosuhteet ja jalostus hyvinvoinnin näkökulmasta sekä etiikka.
 
Yliopisto-opinnoissani näkökulma on hyvin antrozoologinen eli ihmis-eläin suhdetta tutkiva. Koska olen erikoistunut ihmisten oloissa eläviin eläimiin, olen opiskellut myös ihmisten käyttäytymistä laajasti.

Vuodesta 2019 olen työskennellyt Koneen Säätiön rahoittamassa dosentti Sonja Kosken Hevosten interaktio-tutkimuksessa. Tutkimme hevosten sosiaalisia persoonallisuuspiirteitä ja ihmis-hevossuhdetta. Ensimmäisiä vertaisarvioituja tuloksia on odotettavissa vuonna 2022.

Kandidaatin lopputyöni koski aikuisten hevosten sosiaalisten persoonallisuuksien vaikutusta ihmisen kanssa toimimiseen. Teen tällä hetkellä Pro gradu-tutkielmaani, joka käsittelee hevosten sosiaalista kognitiota. Graduani ohjaa dosentti Kosken lisäksi hyvinvointi- ja kognitiotutkija
Maria Vilain Rørvang PhD.

Elämäni olen jakanut monien rakkaiden hevosten, kissojen, koirien ja jyrsijöiden kanssa. Eläimet ovat parasta mitä tiedän.


Lapsena alkanut hevosharrastus kehittyi myös ammatiksi. Työkokemusta hevosten parista minulla on Suomesta, Saksasta, Hollannista ja Virosta. Eläinalan yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2009.

Vanhaksi eläneen rescue-kissa Heroksen kanssa tehtiin kaikenlaista: valjasulkoiltiin päivittäin, temppuiltiin, harjoiteltiin agilityä, vierailtiin ystävillä ja vaellettiin. Elokuussa 2021 luokseni muutti kodinvaihtajana kissa Eemeli, jota myös koulutan aktiivisesti tehdäkseni sen elämästä monipuolista ja antoisaa.
Piikkisikoja
Piikkisikoja

press to zoom
Sasha-huuhkaja
Sasha-huuhkaja

press to zoom
Oreo-koira
Oreo-koira

press to zoom
1/6

Englannissa kokemusta kertyi kymmenistä eläinlajeista.

pinkki-Koneensaatio-logo_edited_edited.p
IMG_5808.JPG

Olen toiminut hevostutkijana vuodesta 2019.

Heroksen kanssa päivävaelluksella Englannissa.

press to zoom
© Heidi Forsman
© Heidi Forsman

Minulle elokuussa 2021 kodinvaihtajana tullut Eemeli-kissa.

press to zoom

Edellisen kissani Heroksen kanssa ulkoilemassa Englannissa.

press to zoom
1/3

Kissat ovat vaativia, mutta antoisia eläimiä.