top of page

"

"

Palaute 1     Palaute 2     Palaute 3    Palaute 4

© Verna Vilppula 2015-2020

Verna on erittäin perusteellinen, pitkäjänteinen ja omistautuva opettaja. Hänet erottaa muista opettajista todella tarkkasilmäinen tapa tarkastella hevosen kehon lisäksi ihmisen kehoa ja sen liikeratoja. Olin ratsastanut yli 15 vuotta pääsääntöisesti itsenäisesti ilman opetusta ennen kuin aloitin Vernan tunneilla. Ratsastuksessani suurin haaste oli silloin vuosien varrella tiukkaan pinttyneet virheasennot, joista oli vaikea päästä eroon. Vuodessa istuntani muuttui vakaaksi, tasapainoiseksi ja helpoksi. Lisäksi lempeä ja pehmeä tapani olla hevosten kanssa on vahvistunut.

Vernan opetuksessa parasta ovat oivaltavat esimerkit ja mielikuvat, jotka auttavat paljon hahmottaessa omaa kehoa. Istuntaa korjatessa ehkä vaikeinta on, että oma keho on tottunut virheellisiin asentoihin ja niistä pois pääseminen vaatii lukemattomia toistoja ja ratsastajalle vahvan kuvan siitä, mihin tähdätään. Itselle sopivien mielikuvien löytäminen on avain siihen ja tässä Verna on ihan omaa luokkaansa! Hän selittää aina perinpohjaisesti, mitä tavoitellaan ja miksi. Hän omistautuu ratsukon koko hyvinvoinnille ja neuvoo aina kokonaisvaltaisesti myös ruokintaan, varusteisiin, kengitykseen sekä esimerkiksi ihmisen oheisliikuntaan liittyvissä asioissa.

Ilman hyvää perusistuntaa ei hevosen selässä voi tehdä oikeastaan mitään. Suosittelen lämpimästi Vernaa kaikille, jotka haluavat panostaa hevosensa hyvinvointiin. Paras lahja, mitä hevoselle voi antaa, on opetella ratsastamaan hevosta häiritsemättä!

Johanna:

bottom of page