top of page

Alta voit lukea pitkäaikaisten istunta-asiakkaitteni palautteita.

 

Palautetta ratsastuksen istunnan käytännön opetuksesta
 

 

1959921_10152249035454722_950769295_n_ed

Yhdessä lämmittelyä istuntatuntilaisen ja ponin kanssa. © Vivian I.

 

"

Olen aloittanut vajaa vuosi sitten ratsastuksen uudelleen vuosien tauon jälkeen. En ollut oikeastaan aiemmin käynyt tunneilla, lapsuudesta asti olin lähinnä sunnuntairatsastelija. Aloittaessani tunneilla käymisen alkoivat ensin kipeytyä hartiat, sitten selkä. Tiesin, että kyse oli väärästä istunnasta, mutta en osannut korjata sitä. Ratsastustunneillakaan en saanut tarvittavaa apua.
 

Vernalta kuulin ensimmäistä kertaa, miten selässä oikeasti kuuluisi istua. Ymmärrettävillä ja selkeillä esimerkeillä ja innostavalla ohjauksella koin heti ensimmäisellä kerralla sellaisia ahaa-elämyksiä, jotka ovat omilla ratsastustunneilla jääneet suorittamisen jalkoihin. Vernan selvästi intohimoinen suhtautuminen hevosiin ja ratsastukseen toivat takaisin myös motivaatiota, joka selkäkipujen takia on ollut välillä kadota. Sain myös kallisarvoisia vinkkejä hevosen hoidosta. Suosittelen lämpimästi kaikille oikeaa istunta-asentoa sekä ihmis-ja hevosystävällistä opettajaa etsiville!"

Ennen Vernan tapaamista olin ratsastanut noin 5 vuotta, suurimmaksi osaksi isossa ratsastuskoulussa jossa olin oppinut vain perusasiat hevosten kanssa toimimisesta. Poni jonka kanssa saimme Vernalta apua, oli kuolaimeton, ja siitä minulla ei ollut mitään kokemusta.
Vernan avustuksella ja ohjeilla sain luotua hyvän suhteen ponin ja itseni välille. Tunnelma oli kiireetön, ja ponin hyvinvointi selkeästi tärkeää. Tulen varmasti pyytämään Vernalta apua tulevaisuudessakin. Suosittelen ehdottomasti Vernan tunteja kaikille!"

"

Verna on erittäin perusteellinen, pitkäjänteinen ja omistautuva opettaja. Hänet erottaa muista opettajista todella tarkkasilmäinen tapa tarkastella hevosen kehon lisäksi ihmisen kehoa ja sen liikeratoja. Olin ratsastanut yli 15 vuotta pääsääntöisesti itsenäisesti ilman opetusta ennen kuin aloitin Vernan tunneilla. Ratsastuksessani suurin haaste oli silloin vuosien varrella tiukkaan pinttyneet virheasennot, joista oli vaikea päästä eroon. Vuodessa istuntani muuttui vakaaksi, tasapainoiseksi ja helpoksi. Lisäksi lempeä ja pehmeä tapani olla hevosten kanssa on vahvistunut.

Vernan opetuksessa parasta ovat oivaltavat esimerkit ja mielikuvat, jotka auttavat paljon hahmottaessa omaa kehoa. Istuntaa korjatessa ehkä vaikeinta on, että oma keho on tottunut virheellisiin asentoihin ja niistä pois pääseminen vaatii lukemattomia toistoja ja ratsastajalle vahvan kuvan siitä, mihin tähdätään. Itselle sopivien mielikuvien löytäminen on avain siihen ja tässä Verna on ihan omaa luokkaansa! Hän selittää aina perinpohjaisesti, mitä tavoitellaan ja miksi. Hän omistautuu ratsukon koko hyvinvoinnille ja neuvoo aina kokonaisvaltaisesti myös ruokintaan, varusteisiin, kengitykseen sekä esimerkiksi ihmisen oheisliikuntaan liittyvissä asioissa.

Ilman hyvää perusistuntaa ei hevosen selässä voi tehdä oikeastaan mitään. Suosittelen lämpimästi Vernaa kaikille, jotka haluavat panostaa hevosensa hyvinvointiin. Paras lahja, mitä hevoselle voi antaa, on opetella ratsastamaan hevosta häiritsemättä!"

"

© Verna Vilppula 2015-2020
bottom of page